Basın Odası

Tahsin TARHAN İ.Ö.O'na Beyaz Bayrak 27.01.2011

Tarhan'ın Hayali "Beyaz Bayrak"la Taçlandı
Kocaelide Beyaz Bayrak almaya hak kazanan 21 nci Okul Tahsin Tarhan İlköğretim Okulu oldu

Toplum sağlığını korumak, geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temiz ve sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla uygulanan Beyaz Bayrak projesinde Kocaeli'de Beyaz Bayrak'ı almaya hak kazanan 21. Okul, Tahsin Tarhan İ.Ö.O oldu.

Bayrağın göndere çekilmesi ve plaketin duvara çakılması törenine Çayırova Kaymakamı A. Selim Parlar, Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, İl Genel Meclis Üyesi Servet Günay, Çayırova Belediye Meclis Üyesi Lütfi Cantenur, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, İl Sağlık Müdürü Hasan Aydınlık, iş adamı Tahsin Tarhan, iş adamı Yunus Ergüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Yümnü, İlçe Emniyet Müdürü Taşkın Tuncer, Gençlik Spor Müdürü Mücahit Sak, Sağlık Grup Başkanı Şule Ezinci Erdoğan, Çayırova'da eğitim veren diğer okulların idarecileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Okul Müdürü Fazlı Yağmur yaptığı konuşmada: ' bizler, geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımızın beden ve ruh sağlığının korunması, temiz ve güzel bir çevreyi imar etme bilincini kazanmaları için onlara model olacak temiz ortamlar oluşturmaya çalışıyoruz. Bu çalışmada herkesin emeği vardır' dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli ise konuşmasında; Atatürk'ün ' tahsil ve terbiyesi mükemmel olan toplumların esareti mümkün değildir' Sözünü hatırlatarak, eğitimin önemini vurguladı. Tahsin Tarhan İ.Ö.O'nun lafla değil, icraatla eğitimciliği hakkıyla yaptığını ve alınması çok zor olan Beyaz Bayrak'ı hak ettiklerini ifade etti.

İl Sağlık Müdürü Hasan Aydınlık konuşmasında 2 yıl süreli olarak verilen bu bayrağın muhafazasının daha zor olduğunu belirtti. Koruyucu hekimlik için önemli bir adım olan bu uygulamanın öğrencilere kişisel hijyen ve çevre bilinci aşıladığını ve bu bilinci öğrencilerin çevresine taşıdığını, sonuç olarak bakteriyel hastalıkların % 75 oranında engellediği söyledi.

Program Tahsin Tarhan İlköğretim Okulu halka oyunları ekibinin 'Anadolu'dan Esintiler' ve Kafkas Yöresi Halk oyunları gösterisiyle devam etti. Okul müdürü ve öğrencilere Beyaz Bayrak, plaket, sertifika ve teşekkür belgeleri protokol tarafından verildi.

Okula verilen Beyaz Bayrak protokol ve öğrenciler tarafından 2 yıllığına göndere çekildi. Bağışçı iş adamı Tahsin Tarhan, öğrencilerden bu bayrağı iyi muhafaza etmelerini, 2 yıl sonra da gönderden indirmemelerini istedi. Kendisinin okulun her türlü ihtiyacında arkalarında olduğunu, onlardan bu tarz başarıların devamını beklediğini belirtti.